matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ciągi
LadyGaga:
dany jest ciąg o wyrazie ogónym a= −2n+8. wyznacz wszystkie dodatnie wyrazy tego ciągu.
25 lis 20:30
M:
3 maj 14:45
Leszek:
a
n
= −2n+8 , −2n+8 >0 ⇒n<4 , czyli a
1
= 6, a
2
=4 ; a
3
=2
3 maj 15:31