∂F | ||
F'x= | =[xyarctg(sinx)]' | |
∂x |
df | |
y*[x*arctg(sinx)]' | |
dx |
d | d | d | d | d | |||||
f(x, y) = | (uvw) = | uvw + u | vw + uv | w = *) | |||||
dx | dx | dx | dx | dx |
d | d | ||
u = | x = 1 | ||
dx | dx |
d | d | ||
v = | y = 0 | ||
dx | dx |
d | −1 | d | |||
acot(z) = | * | z = **) | |||
dx | 1 + z2 | dx |
d | d | ||
z = | sin(x) = cos(x) | ||
dx | dx |
−1 | −cos(x) | |||
**) = | * cos(x) = | |||
1 + sin2(x) | 1 + sin2(x) |
xycos(x) | ||
*) = yacot(sin(x)) − | ||
1 + sin2(x) |
d | xycos(x) | ||
f(x, y) = yacot(sin(x)) − | |||
dx | 1 + sin2(x) |
d | d | d | d | d | |||||
f(x, y) = | (uvw) = | uvw + u | vw + uv | w = *) | |||||
dy | dy | dy | dy | dy |
d | d | ||
u = | x = 0 | ||
dy | dy |
d | d | ||
v = | y = 1 | ||
dy | dy |
d | d | −1 | d | ||||
w = | acot(z) = | * | z = **) | ||||
dy | dy | 1 + z2 | dy |
d | d | ||
z = | sin(x) = 0 | ||
dy | dy |
−1 | ||
**) = | * 0 = 0 | |
1 + sin2(x) |
d | |
f(x, y) = xacot(sin(x)) | |
dy |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |