Oblicz granicę ciągu
ft5: | | 3*4n+1−4*3n+2 | |
Oblicz granicę ciągu o wyrazach bn= |
| |
| | 5+22n+1 | |
17 lut 00:02
Qulka: 10
17 lut 00:21
Eta: 6
17 lut 00:30
Eta:
Kto ma dobry wynik?
17 lut 00:31
Qulka: wolfram też mówi że 10 bo jest 20*4n/2*4n
17 lut 00:42
Przemysław: Hmm, mi też wychodzi 6, możesz pokazać jak to policzyć
17 lut 00:53
Qulka: faktycznie wpisałam z ręki z błędem do wolframa
| 3•4•4n−4•9•3n | | 12•4n−36•3n | |
| = |
| = 12/2 = 6 |
| 5+2•22n | | 5+2•4n | |
17 lut 01:11
Eta:
17 lut 01:33