matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Ciągi
LadyGaga:
dany jest ciąg o wyrazie ogólnym an = (n−4) (n−7). sprawdź, które wyrazy tego ciągu są ujemne.
25 lis 20:29
M:
3 maj 14:45
Leszek:
(n−4)(n−7)<0 ⇒n∍ (4;7), czyli a
5
= −2 oraz n
6
= −2
3 maj 15:34