√x−8 | ||
lim | ||
3√x−4 |
√x−8 | 12√x | |||
limx→64 | = limx→64 | = | ||
x1/3−4 | 13x2/3 |
3 | 3 | |||
=limx→64 | x2/3−1/2=limx→64 | x1/6= | ||
2 | 2 |
3 | 3 | |||
= | 641/6= | *2=3 | ||
2 | 2 |
√ x −8 | ||
lim x→ 64 | = | |
3√ x −4 |
6√ x3 −23 | ||
= lim x→ 64 | = | |
6√ x2 −22 |
(6√ x−2)(6√ x2+26√ x+22) | ||
= lim x→ 2 6 | = | |
(6√ x−2)(6√ x+2) |
6√ 212+26√ 26+4 | 4+2*2+4 | |||
= lim x→ 2 6 | = | = 3 ![]() | ||
6√ 26+2 | 2+2 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |