matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wyliczenie długości odcinka AD.
kleszcz:
Odcinki AH i FE są równoległe. Długości odcinków NF, FE i AH są odpowiednio równe 1,3 i 9. Długość odcinka AF jest równa?
9
3
=
x+1
1
9=3(x+1) 9=3x+3 6=3x/:3−−−−x=2 dobrze?
16 lut 22:18
pigor:
..., dobrze .
16 lut 22:31
kleszcz:
ok
16 lut 22:32