matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
kombinacje
Ania:
n
2
n+1
3
U miałby ktoś wytłumaczyć mi jak to rozwiązać po kolei
16 lut 21:26
PW:
n
2
n!
n(n−1)(n−2)!
n(n−1)
=
=
=
(n−2)!·2!
(n−2)!·2
2
Po paru doświadczeniach będziesz skracać licznik z mianownikiem bez takiego szczegółowego tłumaczenia.
16 lut 21:34