matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcja
lola:
wartość k, dla której jeden z pierwiastków równania x
2
+9x+k=0 jest równy −3, wynosi: A. −6 B. −18 C. 18 D. 6
25 lis 20:23
lola:
25 lis 20:51
Nikka:
f(−3) = 0 0 = (−3)
2
+ 9*(−3) + k 9 −27 + k = 0 −18 + k = 0 k = 18
25 lis 21:04