matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiąż równanie
abcd:
Rozwiąż równanie
l8−6al
=5
√
a
2
+1
16 lut 20:53
ICSP:
|8 − 6a| = 5
√
a
2
+ 1
//
2
(8 − 6a)
2
= 25(a
2
+ 1) Dalej bez problemów
16 lut 21:00
abcd:
hmm tak myślałam dzięki
chyba musiałam gdzieś wcześniej błąd zrobić bo delta wychodzi dziwna
czas sprawdzić jeszcze raz zadanie !
16 lut 21:05