jak to policzyć?
Ola: (4−49)(4−12+8)=
16 lut 19:58
5-latek: =0
16 lut 20:01
Ola: HELP
16 lut 20:01
Ola: tak ale jak to sie mnoży itp?
16 lut 20:02
Ola: jakiś wzór czy coś?
16 lut 20:03
Przemysław: −45*0=0
16 lut 20:04
5-latek: Zaden wzor tylko zwykle obliczenia
Policzylem 1 nawias potem drugi i oba te nawiasy przemnozylem przez siebie
16 lut 20:05
Ola: czyli liczę pierwszy nawias a w drugim odejmuje i dodaję, ale czemu w drugim najpierw trzeba
odejmować a nie dodawać? przeciez najpierw sie dodaje
16 lut 20:06
Bogdan:
która klasa?
16 lut 20:07
Ola: 3 podstawowa
16 lut 20:10
Bogdan:
No no, to już 10−latki korzystają z tego forum?
16 lut 20:13
Przemysław: Dodawanie i odejmowanie w kolejności występowania, chyba że są nawiasy
16 lut 20:14
5-latek: Witaj
Bogdan 
spojrz wyzej i zobacz ze jeszce mlodsi
16 lut 20:15
Bogdan:

ale Ty
5−latku jesteś wyjątkiem, witaj
16 lut 20:21
Bogdan:
Dodawanie i odejmowanie w dowolnej kolejności Przemysławie.
Przykład: 3 + 4 − 2 = 3 − 2 + 4 = −2 + 3 + 4 = ...
16 lut 20:23
Ola: a co nie wolno?
16 lut 20:23