matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Ciągi liczbowe
em:
Znajdź wzór na n−ty wyraz ciągu rekurencyjnego a) a
1
= 1; a
n+1
= 2a
n
+ 1 b) a
1
= 2; a
n+1
= 3a
n
+2n − 1 c) a
1
= 0; a
n+1
= 2a
n
+ 3
25 lis 20:14