matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
.
werka:
Przekątna sześcianu jest o 3 dłuższa od krawedzi szescianu. oblicz objetosc tego szescianu
16 lut 19:41
Janek191::
d =
√
3
a d = a + 3
√
3
a = a + 3 (
√
3
− 1)*a = 3
3
a =
√
3
− 1
V = a
3
= ...
16 lut 19:45