kwadratowa
Łukasz: równania x2+ax+b oraz x2+bx+a mają wspólny pierwiastek (a≠b) . Oblicz a+b.
16 lut 18:27
M:
28 lip 06:04
wredulus_pospolitus:
1
28 lip 11:52
wredulus_pospolitus:
2
28 lip 11:52
wredulus_pospolitus:
3
28 lip 11:52
wredulus_pospolitus:
Moxi −−− podchodzisz do tego zadania ?
28 lip 11:52
Moxi:
Zastanowie sie ale pózniej
Teraz musze wyjechac pilnie
28 lip 12:11
ABC:
dużo roboty tu nie ma
28 lip 15:42
chichi:
otóż to, nic nie trzeba nawet robić, bo nie ma równań
28 lip 16:01
Mila:
x2+ax+b=0 oraz x2+bx+a =0 , a≠b
p− wspólny pierwiastek
1) p2+pa+b=0
p2+pb+a=0
======== (−)
pa+b−pb−a=0
a(p−1)−b(p−1)=0
(p−1)*(a−b)=0 i a≠b
p−1=0
p=1
2)
1+a+b=0
a+b=−1
====
28 lip 23:31
Min.Edukacji: 
ponad 9 lat i jest
29 lip 02:55
Moxi:
Ja w jednej książce mam podane o rugownikach dwóch trójmianow kwadratowych które maja
przynajmnij jeden wspólny pierwiastek i dokładnie jeden wspólny pierwiastek
29 lip 06:21
ABC:
zostaw rugowniki one są dla Mariusza do równań różniczkowych
29 lip 07:09
Moxi:
OK
29 lip 08:19
SAIzou:
Można podstawić x=1 wówczas
12+a*1+b = 0
a+b = −1
29 lip 10:35