matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
trygonometria
Blue:
Rozwiąż równanie sin2xtgx=1.
π
3
Mam tutaj takie pytanko: w odpowiedziach mam x=
+πk, x=
π+πk, ale czy nie mogło
4
4
π
π
by być po prostu x=
+
k
4
2
16 lut 18:09
Blue:
16 lut 18:32
Frost:
Mogłoby być
16 lut 18:33
Blue:
Dzięki za odpowiedź, Frost
zdziwiłam się, że w odpowiedziach nie zapisali w najprostszej postaci, bo zazwyczaj w odpowiedziach w najprostszej zapisują, więc wolałam się upewnić
16 lut 18:56