matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Jak to wyliczyć
Jakub:
(
4
√
4
)
4
(
3
√
3
)
3
16 lut 17:39
J:
4
√
4
= 4
1/4
zatem = (4
1/4
)
4
= 4
1
= 4
16 lut 17:40
Jakub:
dzięki śliczne
pozdrawiam
16 lut 17:42