Równania macierzowe
Przemek: to wyszły mi równania:
a
2+b
2=0
c
2+d
2=0
ac+bd=1
I w sumie głupio, ale nie mogę sobie poradzić
16 lut 17:28
zombi: a2 + b2 = 0, suma kwadratów jest równa 0, co można z tego wywnioskować?
16 lut 17:31
Przemek: a=0 ⋀ b=0 ?
16 lut 17:33
Przemek: No w sumie to chyba tak

dzięki
16 lut 17:33
Przemek: Ale wtedy by nie wyszło ac+bd=1
16 lut 17:34
Przemek: Jak byście mi jeszcze podpowiedzieli to byłbym wdzięczny
16 lut 17:48
Przemek: Prooszę...
16 lut 17:54
zombi: Jeśli X∊M2x2(ℛ), to rozwiązań nie ma. Pytanie czy ta macierz ma należeć do M2x2(ℛ) czy do
M2x2(ℂ)
16 lut 17:59
Przemek: Napisali, że macierz rzeczywista, czyli chyba M2x2(ℂ)
16 lut 18:08
Przemek: ... oczywiście M2x2(ℛ)
16 lut 18:09
Przemek: No dobra, dzięki
16 lut 18:10