matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Całka...
noname1:
Proszę o pomoc:
(9−sinx)cosx
∫
dx
sin
3
x+9sinx
16 lut 16:59
J:
podstaw: sinx = t cosxdx = dt
16 lut 17:07
noname1:
tak podstawiłem i nie wiem co teraz
16 lut 17:09
J:
9 − t
= ∫
dt
t(t
2
+ 9)
16 lut 17:13