Pomoc
tomi: Czy da sie to jeszcze uprościć, rozlozyc ?
1−2sin22x
16 lut 16:58
Janek191:
= ( 1 − √2 sin 2x)*( 1 + √2 sin 2 x) =
16 lut 17:00
J:
tak.. = (1 + √2sin2x)*(1 − √2sin2x)
16 lut 17:01
PW: Albo na zasadzie wzoru
1 − 2sin2α = cos2α
po podstawieniu 2α = x
1 − 2sin22x = cos4x
16 lut 17:03
tomi: A tak to rozlozyc żeby bylo w nim sinxcosx
16 lut 17:04
tomi: Wlasnie to jest juz rozlozone z cos4x.
16 lut 17:05
Przemek: 1−2sin22x=1−2(2sinx*cosx)2
16 lut 17:05
tomi: Wlasnie mi o to chodzili

Dzięki
16 lut 17:09
PW: Bez sensu. Ani to "uproszczone", ani "rozłożone".
16 lut 17:17