matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
213213
gtu:
ile to jest
3
√
7i
bardzo ważne , z góry dzięki
16 lut 13:50
Ada:
Dokładnie
3
√
7
i
16 lut 14:04
Qulka:
http://www.wolframalpha.com/input/?i=%287i%29%5E%281%2F3%29+
16 lut 14:04
Dziadek Mróz:
3
√
7i
=
3
√
7
*
√
3
√
i
2
=
3
√
7
*
√
−1
= i
3
√
7
16 lut 15:00
Dziadek Mróz:
A dlaczego tak?
3
√
a
= a
1/3
=
√
a
x
= a
x/2
=
√
3
√
a
2
1
x
=
3
2
2
x =
3
16 lut 15:22