matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Odcinki BC I DE...
kleszcz:
https://www.google.pl/search?q=odcinki+bc+i+de+s%C4%85+r%C3%B3wnoleg%C5%82e&biw=1366&bih=635&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=h-HhVImBAsn7UKmIgdAO&ved=0CAcQ_AUoAg#imgdii=_&imgrc=y0QihVLSIWubeM%253A%3B_in5VfllWZamjM%3Bhttp%253A%252F%252Fmatematykatv.pl%252Fnewsy_images%252F56-590.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fmatematykatv.pl%252F%253Fa%253Daktualnosci_show%2526id_item%253D56%3B800%3B383
4
4
=
DE
10
−−−−−−−−−−−−DE=10
? Dobrze
?
16 lut 13:27
kleszcz:
https://www.google.pl/search?q=d%C5%82ugo%C5%9B%C4%87+odcinka+ab+r%C3%B3wnoleg%C5%82ego+do+odcinka+cd+jest+r%C3%B3wna&biw=1366&bih=635&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=EuXhVMi8L5bjavTdgIgH&ved=0CAgQ_AUoAw#imgdii=_&imgrc=oDMcCq92E3kBNM%253A%3BLptbJzw-IfVpdM%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.matemaks.pl%252Fgrafika%252Fmatura14012014%252Fzadanie13.png%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.matemaks.pl%252Fzadania%252Fzadanie1321.html%3B408%3B300
Długość odcinka AB wynosi
? A.6 B.3 C.2 D.4
12
AB
=
9
3
−−−−−−−−−−−−AB=4
?
16 lut 13:41