matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
granica
zbyniu:
witam, próbowałem wyznaczyć granicę ale nie dałem rady, proszę o pomoc, dziękuję
1−cosx
1−cosx
1+cosx
1−cos
2
x
lim
x>0
=lim
*
=lim
x
2
x
2
1+cosx
x
2
(1+cosx)
15 lut 22:32
ICSP:
1 − cos
2
x = sin
2
x
15 lut 22:32