Wykres funkcji
Matematyczny nieogar :

sporządzić wykres funkcji ciągłej na podstawie następujących informacji:
ta tabelka oraz obok niej→ lim( x→−
∞) (f(x)−x−1)=0 lim(x→3−(dążący do 3 z lewej strony))
f(x)=−
∞
f(2)=0 co do tej tabelki to w x wszystkie proste linie to nawiasy otwarte( w ostatnim mi się
nie zmieścił ale też jest w nawiasie otwartym) ale nie o tą tabelkę mi chodzi tylko głównie te
funkcje podane obok niej: po co mi one? to wygląda jak asymptoty ale nie bardzo wiem jak
miałbym je rozwiązać
Matematyczny nieogar : dzięki ale mi głównie chodzi jaki użytek zrobić z tych funkcji które miałem podane

1. lim( x→−
∞) (f(x)−x−1)=0
2. lim(x→3−(dążący do 3 z lewej strony)) f(x)=−
∞
3. f(2)=0