matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
równanie
xx2:
Rozwiąż równanie ||x|+3|=1 w odp. jest brak rozwiązań, lecz nie wiem jak to uzasadnić
15 lut 20:48
ICSP:
||x| + 3| = 1 |x| + 3 = 1 |x| = −2 równanie sprzeczne.
15 lut 20:49
xx2:
Ehh, faktycznie. Dzięki
15 lut 20:51