matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
dd:
wyznacz wszystkie pary licz całkowitych spełniających równanie: 2x
3
+3xy-7=0 Z góry dziękuje
21 paź 17:54
Dariusz:
x(2x
2
+3y)=7 7 jest pierwsze zatem x=1 2x
2
+3y=7 v x=7 2x
2
+3y=1 v x=-1 2x
2
+ 3y=-7 v x=-7 2x
2
+3y=-1 dalej juz latwo
21 paź 18:55