loculus:
Oblicz długość wektora AB jeśli
b) A(5;10), B(5;7)
...
jakim sposobem sie to liczy?
prosze o pomoc...
2 gru 19:57
Jakub:
Na początku liczysz współrzędne wektora AB
AB = [5-5,7-10] = [0,-3]
Następnie liczysz długość.
|AB| = √
02+(-32) = √
9 = 3
Choć jeżeli wektor ma współrzędne [0,-3] to od razu można powiedzieć, że jego długość to 3.
2 gru 20:03
jjk:
24 wrz 21:37
tOMII: Bok AB trójkąta ABC ma długość równą c. Punkty K, L, M są środkami odpowiednio boków AB, BC,
AC. Wyznacz długość wektora u.
a) wektor u=wektor KL+ KA−MC
b) u= KB+LC+MA
8 lut 10:18
Janek191:
Inny sposób :
Oba punkty maja taką samą odciętą, zatem
→
I AB I = I 7 − 10 I = I − 3 I = 3
=========================
8 lut 11:16
rudy102: Pajace
13 paź 11:35
pipa: Zamknij sie rudy αβγ∊
13 paź 12:10
Inka: Wyznacz współrzędne i długość wektora A(−4,−7) B(1,5)
30 paź 12:44
5-latek: Przeciez to podstawa jest .
Zobacz do książki
30 paź 12:46