matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
:)
Jurek:
Δ=[(m+2)
2
]
2
−4(m+2)(3m+2)=m
4
+8m
3
+12m
2
−24m−48? Sprawdzi ktoś? Proszę
15 lut 20:11
Lucek:
Jeśli masz badać znak Δ, to może tak Δ=(m+2)*[(m+2)
3
−4(3m+2)]
15 lut 20:40