Prawdopodobieństwo
Maciej: | | 1 | | 3 | |
Przy danych P(A)= |
| P(B)= |
| A∩B=∅ |
| | 4 | | 4 | |
uporządkuj rosnąco liczby P(A∪B), P(A'∪B), P(A∪B')
15 lut 19:32
Maciej:
15 lut 19:48
panpawel: P(A∪B)=P(A)+P(B)−A∩B
15 lut 19:50
panpawel: poprawka:
P(A∪B)=P(A)+P(B)−P(A∩B)
15 lut 19:50
panpawel:
P(A'∪B)=1−P(A)+P(A∩B)
P(A∪B')=1−P(B)+P(A∩B)
15 lut 19:52
Maciej: P(A∪B)=1
P(A')1−P(A)
P(A'∪B)=1−P(A)−P(A∩B)
Czy dobrze?
15 lut 19:54
panpawel: Dobrze, ale zapomniałeś o treści zadania
15 lut 19:56
Maciej: P(A'∪B)=1−P(A)+P(A∩B)
A nie P(A'∪B)=1−P(A)−P(A∩B)
15 lut 19:56
panpawel: P(A'∪B)=1−P(A\B)
15 lut 19:57
Maciej: Odp. P(A∪B'), P(A'∪B), P(A∪B)
Tak?
15 lut 19:58