matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Anulka:
Jeżeli V1 jest objętością kuli o promieniu r1, V2 jest objętością kuli o promieniu r2 i V2=3V1, to : a)
r2
r1
=3√3 b) r2=3p3√3 c) r
3
2
−r
3
1
=3r
3
1
d) r
2
=r
1
√3 Uzasadnij swój wybór.
25 lis 19:40