matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
witam mógłbym mi ktoś pomóc?
Yahiko :
wyznaczyć cos α gdy wiemy że: bok na przeciwko = 9 boki przy kątcie α = 9 i
18
√
5
5
(w mianowniku 5
) z twierdzenia cosinusów
15 lut 18:31
Lucek:
18
√
5
18
√
5
9
2
=9
2
+(
)
2
−2*9*
*cosα
5
5
15 lut 20:31