Prostokat
iwona: Jest prostokat o wymiarach 8 cm na 3 cm, jest to działka w skali 1 :100.Rozsypano na tej
działce 3 m sześcienne ziemi. Ile centymetrów grubości ma warstwa tej ziemi/
15 lut 17:18
Eve:

oblicz V i wstaw
15 lut 17:46
iwona: Eva podaj rozwiazanie, dzięki
15 lut 18:05
Eve: czyżby jakiś sprawdzianik?
V=800*300*h=3000000
lub V=8*3*h=3
15 lut 18:14
iwona: Można tak powiedzieć, zadania przed egzaminami
15 lut 18:17
iwona: czy h=8?
Coś mi nie pasuje
15 lut 18:25
Eve: no jak? po prawej masz 3 a po lewej 24
15 lut 18:27
iwona: Czyli wysokość wynosi 1/8.
15 lut 18:31
Eve: tak 1/8(m)
15 lut 18:32
iwona: Dzięki.
Dodałam jeszcze jedno zadanie
15 lut 18:34
iwona: ej a 1/8 m to 12,5 cm
15 lut 18:41
Eve: tak, o Jacku Placku rozwiązałam
15 lut 18:44
iwona: Dzięki za pomoc, miłego wieczoru
15 lut 18:58