znajdz
iwona: Znajdz długość boków trójkata którego obwód wynosi 51 cm, a jeden bok ma długość o 3 cm
mniejszą od drugiego i 4 cm większą od trzeciego boku
15 lut 17:14
Eve:
15 lut 17:47
Eta:
x∊(0,4)
15 lut 17:48
iwona: eva jak możesz to podaj roswiązanie z działaniami PILNE
15 lut 18:04
?:
Kawę i ciasto też Ci podać?
15 lut 18:05
eba: Poproszę.
15 lut 18:07
Eve: a co ty obwodu nie umiesz policzyć?
x+3+x+x−4=51
dalej sama
15 lut 18:12
iwona: Tak robię, 3x=51−3+4
3x=52
x =52:3
x = 17
Tak ma być rozwiązane?
15 lut 18:16
Eve: tak i reszta boków
15 lut 18:16
15 lut 18:17
iwona: 20 i 1/3
13 i 1/3
15 lut 18:21
Eve: tak
15 lut 18:23
iwona: Wielkie dzięki za pomoc. Tok myslenia miałam dobry tylko 3 odejmowałam, a 4 dodawałam
15 lut 18:26