matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wartość bezwzględna
Basia:
Funkcja f dana jest wzorem f(x)= |2x+4|−6. Z wykresów odpowiednich funkcji odczytaj rozwiązanie równania. a) f(x)−f(x+2)=4 b)f(x−1)+f(x+1)=0 Byłabym bardzo wdzięczna za pomoc
15 lut 15:56
Eta:
15 lut 18:18
Eve:
15 lut 18:20