oblicz wzorem skróconego mnożenia
monika: Pomocy−potrzebuje na wczoraj
W(x)=x3 + x2− 9x−9
W(x)=x3 − x2 − x +1
W(x)=8x3−x2+ 8x−1
W(x)=x3+3x2+3x +1
W(x)=4x2−4x+1
W(x)=x3+9x2+27x+27
25 lis 19:23
Eta:
Jak na
" wczoraj" to już mogę teraz pisać

1/ W(x) = x
2( x +1) −9(x +1) = ( x+1)( x
2−−9)= ( x+1)(x−3)(x+3)
2/ W(x) = x
2( x −1) −(x −1)= ( x−1)( x
2−1) = (x−1)( x −1)(x+1) = ( x−1)
2 ( x +1)
3/ W(x)=x
2( 8x −1) +( 8x−1)= (8x −1)(x
2+1)
4/ W(x)= ( x +1)
3
5/ W(x)= (2x −1)
2
6/ W(x)= (x +3)
2
26 lis 01:30
monika: ETA − Dzięki wielkie za zadanko a umiesz z geografii albo z fizyki?
26 lis 08:17
Mateusz: A co masz z geografii

wysokośc słonca nad horyzontem i takie tam
26 lis 08:54
monika: później ci napisze teraz idę do szkoły zbierać pały z matemy
26 lis 12:22