logarytmy
Łukasz: Cześć

mógłby mi ktoś pomóc to obliczyć bo nie mam pojęcia jak się za to zabrać
log5
3√625 − log2
6√5 + log2
6√160
15 lut 15:02
5-latek: ja tez nie mam pojecia gdyz zapis jest dla mnie niejsny a nie ma zamiaru sie dwa razy
napracowac
15 lut 15:05
Łukasz: log53√625 − log26√5 + log26√160
15 lut 15:10
Janek191:
log
5 3√625 − log
2 6√5 + log
2 6√160 =
| | 6√160 | |
= log5 3√625 + log2 |
| = |
| | 6√5 | |
= log
5 3√625 + log
2 6√32 =
= log
5 3√ 53*5 + log
2 32
16 =
= log
5 5*5
13 +
16 log
2 32 =
= log
5 5
43 +
16*5 =
=
43*log
5 5 +
56 =
15 lut 15:16
Łukasz: Dzięki
15 lut 15:17