matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wyrażenia wymierne
indywiduum:
2dV
t =
V
2
−w
2
jak wyciągnąć z tego V, a jak w?
15 lut 14:19
J:
samego V nie wyciągniesz, samo w tak
2dV
2dV
V
2
− w
2
=
⇒ w
2
= V
2
−
⇒ w = ?
t
t
15 lut 14:24