całki nieoznaczone
Bartek: Cu muszę w tym zadaniu podstawić pod t ?
∫cos
7x * sinx dx =

Jak robię t=sinx, t i tak po skróceniu cosinusa zostaje mi cos
6x
Czegoś nie wiem?
15 lut 13:44
Bartek: to odświeżam
15 lut 13:46
Bartek: odświeżam jeszcze raz
15 lut 13:57
J: cosx = t , −sinxdx = dt
15 lut 14:00
J:
= − ∫t7dt
15 lut 14:01
jakubs: t=cosx
dt = −sinx dx
| | t8 | | cos8x | |
−∫t7 dt = − |
| + C = − |
| + C |
| | 8 | | 8 | |
15 lut 14:02
AS: Podstawienie: cosx = t , −sinxdx = dt
15 lut 14:02
Bartek: Już mi wyszło. Dzięki
15 lut 14:13