matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wyznacz pierwszy wyraz a_1 ciągu arytm.
Lidka:
Wyznacz pierwszy wyraz a
1
ciągu arytmetycznego, jeśli: a) a
16
= 21, r= 2 b) a
11
= 120 , r= 3
15 lut 13:16
Eve:
a
16
=a
1
+15r
15 lut 13:16