Policzenie pochodnej z arctgx^arcgx
Mateusz: Witam, mam problem z policzeniem pochodnej arctg(x)arctg(x) i podobnej do niej
sin(x)cosx(x) Mógłbym prosić o podanie sposobu, w jaki powinienem liczyć te pochodne ?
15 lut 13:09
ICSP: f(x) = eln f(x)
15 lut 13:11
J:
czy w drugiej funkcji na pewno masz w wykładniku: cosx(x) ?
15 lut 13:17
Mateusz: @ ICSP dzięki, już liczę

@ J To zadania z egzaminu i nie jestem pewien, czy była to taka funkcja, czy cos(x)
sin(x)
Ale liczy się je tak samo, więc nie ma to jakiegoś wielkiego znaczenia
15 lut 13:34
J:
ma znaczenie ... y = cos(x) to nie to samo co: y = cosx*x
15 lut 13:45
Mateusz: łeee, faktycznie, powinno być cos(x) mój błąd, nie doczytałem do końca
15 lut 13:56