matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ciągi, sumy wyrazów
Lidka:
Oblicz sumę trzech pierwszych wyrazów ciągu o wyrazie ogólnym a
n
, jeśli: a) a
n
= (−1)
n
* (3n+4)
15 lut 12:27
J:
podstaw: n = 1, n = 2 , n = 3 i policz
15 lut 12:28