matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Anulka:
Kula o promieniu 5 cm i stożek o promieniu podstawy 10 cm maja taka sama objętość. Ile jest równa wysokość stożka ?
25 lis 18:43
ula:
V
K
=
4
3
πR
3
V
S
=
1
3
πr
2
*H V
K
=V
S
4*5
3
=10
2
*H→ H=5
25 lis 18:56