matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
matma
michał:
rozwiąż równanie a 1−2
√
5
x = 3
√
5
b 2x+
√
3
x=2 mógłby mi to ktoś rozpisać ?
15 lut 11:39
Ja:
b)x(2+
√
3
)=2 dalej sam
15 lut 11:41
Kaja:
a) −2
√
5
x=3
√
5
−1 /:(−2
√
5
)
3
√
5
−1
x=
−2
√
5
1−3
√
5
x=
2
√
5
√
5
−15
x=
10
15 lut 11:42
michał:
dzieki
15 lut 11:49