rówbnania
SoS: 1 − √2 sinx = −2
14 lut 21:27
SoS: pomożecie


?
14 lut 21:30
Bogdan:
| | 3 | |
3 = √2 sinx ⇒ sinx = |
| niemożliwe |
| | √2 | |
14 lut 21:35
Qulka: sinx= 1.5√2 >1 sprzeczne
14 lut 21:36
SoS: dzięki
14 lut 21:42
SoS: a sin3x= 7/2

tez ?
14 lut 21:43
Bogdan:
Pytanie do
So S
| | 3 | |
1 − √2 z = −2 ⇒ 3 = √2 z ⇒ |
| = z czy takie przekształcenie jest |
| | √2 | |
za trudne dla ucznia liceum?
14 lut 21:44
Qulka: też sprzeczne
14 lut 21:45
Bogdan:
i jeszcze jedno pytanie − czy uczeń licem powinien wiedzieć, że sinα ∊ <−1, 1> ?
| | 7 | |
a więc sinα nie ma szansy na to, by osiągnąć wartość |
| = 3,5? |
| | 2 | |
14 lut 21:47
SoS: Tak uczeń liceum TO WIE że sinα ∊ <−1, 1>, tylko wolał się upewnić , niepotrzebne te nerwy od
raz u...
14 lut 21:50
Bogdan:
14 lut 21:51
Bogdan:
a więc na poważnym forum trzeba się np. upewnić, czy 2*3 nie jest 10
14 lut 21:52