matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Przekrój osiowy walca
ertre00:
Przekrój osiowy walca jest kwadratem o polu 80 cm
2
. Oblicz pole całkowite walca. h = 4
√
5
, r = 2
√
5
, dobrze?
14 lut 19:10
Eve:
tak
14 lut 19:25
ertre00:
czyli Pc = 120∏
14 lut 19:26
Eve:
tak
14 lut 19:27