matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz pochodną
Czesiek:
3cos
2
x
y=
sin
3
x
14 lut 16:15
J:
6cosx(−sinx)sin
3
x − 3cos
2
x*3sin
2
xcosx
f'(x) =
sin
6
x
14 lut 16:18
ZKS:
Upraszczając co nie co można dojść do postaci
−6cos(x) − 3cos
3
(x)
=
sin
4
(x)
14 lut 16:26