oblicz
ciastkowy: cos50°+cos70°−cos10°=
14 lut 14:05
PW: | | 70°+50° | | 70°−50° | |
cos70° + cos50° = 2cos |
| cos |
| = 2cos60°cos10° |
| | 2 | | 2 | |
i koniec zadania.
14 lut 14:12
ciastkowy: No tak to ja tez umiem, ale to chyba trzeba podac konkrerna wartosc, czy tylko tak?
14 lut 14:15
ciastkowy: Cos10° tego nie trzeba jakos uproscic?
14 lut 14:16
ciastkowy: Ty dodales tylko te 2 pierwsze wyrazebia, a jeszcze jest −cos10°
14 lut 14:17
PW: Chłopie, nie pisz nigdy "No tak to ja też umiem", bo po pierwsze widać, że nie rozumiesz, a po
drugie wk...sz pomagającego. Przeczytaj jeszcze raz co napisałeś o 14:17 i wyciagnij wniosek.
14 lut 14:24
J:
nic nie umiesz .. nie widzisz,że 2cos600coss100 = cos100 ?
14 lut 14:26