14 lut 12:10
ICSP: t = cosx
14 lut 12:11
Kuba: | | (sinx)5 (−sinx) dx | |
wychodze na ∫ |
| |
| | t3 | |
co dalej
14 lut 12:23
Kuba: | | (sinx)5 (−sinx) dx | |
wychodze na ∫ |
| |
| | t3 | |
co dalej
14 lut 12:23
J:
| | (1−cos2x)2*sinx | | sinx | | sinx | |
= ∫ |
| dx = ∫ |
| dx − 2∫ |
| dx + ∫sinxcosxdx |
| | cos3x | | cos2x | | cosx | |
14 lut 12:25
J:
| | sinx | |
sorry .. pierwsza całka: ∫ |
| dx..... oczywiście |
| | cos3x | |
14 lut 12:26
J:
pierwsza : podstawienie cosx = t , druga: elementarna , trzecia: sinx = t
14 lut 12:29
Kuba: jakim sposobem rozbiłes ta całke
14 lut 12:30
Kuba: jakim sposobem rozbiłes ta całke
14 lut 12:30
Kuba: ok
14 lut 12:31
J:
sin5x = sin4x*sinx = (sin2x)2*sinx = (1−cos2x)2sinx
14 lut 12:31
Kuba: pieknie wyszło dzięki wielkie
14 lut 12:38