.
Krystii: Witam. Mam obliczyć p i q. Obliczyłem. Wyszło p1 i p2 do p1 i p2 korzystając ze
wcześniejszego równania obliczyłem q1 i q1, więc powstały mi 2 układy równań...między tymi
układami mam napisać i czy lub? Co napisać w odpowiedzi. Pozdrawiam.
14 lut 11:59
Krystii: ref
14 lut 15:23
Mila:
To zależy od zadania. Wydaje mi się, że tu chodzi o 2 możliwości , więc "lub".
14 lut 17:36
Krystii: A kiedy było by "i"?
14 lut 22:57
Mila:
Wpisz zadanie, to odpowiem.
14 lut 23:29
Krystii: "Liczby x1 = 5 +√23 i x2 = 5 − √23 są rozwiązaniami równania x2 −(p2 + q2)x + (p+q) =0
z niewaiadomą x. Oblicz wartości p i q"
15 lut 00:21
Krystii: Wychodzą 2 p i 2 q
15 lut 00:21