1 | 4 | |||
y'+ | y= | y4 | ||
x | x2 |
y' | 1 | 1 | 4 | |||
+ | = | |||||
y4 | x | y3 | x2 |
1 | ||
u= | ||
y3 |
3 | ||
u'=− | y' | |
y4 |
3y' | 3 | 1 | 12 | |||
+ | = | |||||
y4 | x | y3 | x2 |
3 | 12 | |||
−u'+ | u= | |||
x | x2 |
3 | 12 | |||
u'− | u=− | |||
x | x2 |
3 | ||
u'− | u=0 | |
x |
3 | ||
u'= | u | |
x |
u' | 3 | ||
= | |||
u | x |
3 | 12 | |||
C'(x)x3+3x2C(x)− | C(x)x3=− | \\ | ||
x | x2 |
12 | ||
C'(x)=− | ||
x5 |
3 | ||
C(x)= | +C1 | |
x4 |
3 | ||
u(x)=( | +C1)x3 | |
x4 |
3 | ||
u(x)=( | +C1x3) | |
x |
3+C1x4 | ||
u(x)= | ||
x |
1 | 3+C1x4 | ||
= | |||
y3 | x |
x | ||
y3= | ||
3+C1x4 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |