matematykaszkolna.pl
Marcin: Tak z ciekawości. Istnieje jakaś możliwość sprawdzenia jaka ilość postów została przez nas dodana na forum? emotka
14 lut 01:02
asdf: tak, przejdz do archiwum, otworz wszystkie linki, tam sa tytuly z tematami. Sparsuj strone po Twoim nicku, ewentualnie po kolorze (tag html, jesli nie zmieniales to bedzie najwiarygodniejsze), wtedy otrzymasz rezultat...po jakis 10 minutach dzialania skryptu
14 lut 01:04
Marcin: hmm otwórz wszystkie linki? emotka Ogólnie to chyba i tak policzyłbym tylko tematy które sam rozpocząłem, bez postów wewnątrz
14 lut 01:12
asdf: archiwum ma liste dni, otworzyc kazde dni i sparsowac wtedy te divy z tematami, mozna latwo zobaczyc, czy jestes ich autorem jak znasz htmla. Dlugo to zajmie, ale pytales czy mozna, odp: tak.
14 lut 01:27
Marcin: ok, dzięki emotka
14 lut 01:29
Trivial: Czy ja wiem czy długo... 10 minut to nie jest jakoś specjalnie długo. emotka
14 lut 10:47
Trivial: Hmmm...
14 lut 10:49
asdf: no dobra, dlugo,krotko, szybko, wolno, ladnie, brzydko − to pojecia wzgledne
14 lut 10:50
Trivial: archiwum nie ma wszystkich dni. Pozostaje otwarcie wszystkich tematów ręcznie. emotka
14 lut 11:00
Trivial: Po pobraniu około 2.2 GB danych powinno się udać to policzyć.
14 lut 11:04
asdf: jak pobierzesz...i Cie serwer nie zablokuje w tym czasie "bo za duzo challenge'ów " na raz zrobiles int counter = 0; foreach(var subject in matematyka.pisz.pi/forum/*) if(subject.contains("Marcin")) counter++; go! emotka
14 lut 11:06
Trivial: Słabo. Ten foreach mógłby być spokojnie równoległy emotka Pobierając 10 jednocześnie być może udało by się w skończonym czasie to zrobić.
14 lut 11:08
Trivial: Ciekawe czy jest jakieś zabezpieczenie przed takim czymś hmmmm. Pewnie nie. emotka
14 lut 11:10
Trivial: Swoją drogą to mam taki programik, który robi coś podobnego. Łączy się z pewnym serwisem, który nie udostępnia żadnego API i sprawdza dla każdego id z listy czy zachodzi pewien warunek. Przy ok. 1000 id nic się nie dzieje.
14 lut 11:13
Trivial: Tzn. jeszcze mnie nie zablokowali
14 lut 11:13
asdf: 1000 to malo
14 lut 12:37
Trivial: Więcej nie potrzebuję. emotka
14 lut 15:55
asdf: Są zabezpieczenia, ale nie na wszystko. Jak, np. piszesz w C# i chcesz sie dostac do powiedzmy jakiegos XMLa z neta, to musisz: albo przez jakis serwer to pobierac, albo miec klucz do API, albo jak nie ma zabezpieczen − to po prostu pobierasz. Calkowitego zabezpieczenia nie ma, są "blokady". To tak jak pobierasz, np. na serwerze A − jakiś obrazek z serwera B, to w headerze pliku musisz mieć pozwolenie od serwera B, przykladowy błąd: Cross origin requests are only supported for protocol schemes: http, data, chrome, chrome−extension, https, chrome−extension−resource.
14 lut 20:55
Trivial: asdf, miałem na myśli to forum, a nie czy w ogóle są.
14 lut 20:57
asdf: no to na tym forum raaaczej nie ma Pamietam jak parsowałem kiedyś jedną strone z serwera cba.pl (strona hostinga) i nie bylo zadnych problemow, w C# to robilem przez WebClient chyba, tam byly metody asynchroniczne i pamietam, ze wtedy to przez LINQ pozniej przetwarzalem
14 lut 21:11