wyznacz zbiór wartości funkcji o podanym wzorze i dziedzinie D
nina: wyznacz zbiór wartości funkcji o podanym wzorze i dziedzinie D
D = {−1; 1/2; 0}
pomożecie? jeśli możecie to rozpiszcie skąd się wzięła wartość dla każdego argumentu
13 lut 23:40
5-latek:

Przeciez dziedzina tej funkcji to D
f=R\{5}
A zbior wartosci tej funkcji to ZWf=R\{0}
13 lut 23:44
ICSP: | | 1 | |
Zbiór wartości : y ∊ { f(−1) , f( |
| ) , f(0) } |
| | 2 | |
Wartości doliczysz samodzielnie
13 lut 23:58
nina: no właśnie tych wartości nie mogę policzyć bo za każdym razem wychodzi mi co innego
dla f(−1) wychodzi −2/3
dla f(1/2) wychodzi −8/9
dla f(0) wychodzi −4/5
czy to poprawne rozwiązanie czy coś muszę poprawić?
14 lut 00:20
ICSP:
14 lut 00:21
nina: dzięki za pomoc ICSP : )
14 lut 00:23